25 Şubat 2012 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ TAVUK


Tavuk yemeklerinin içinde en sevdiğim diğerlerine göre daha basit bir tarif. Eğer malzemeleri tazeden alır ve yaparsanız tadı inanılmaz oluyor..

MALZEMELER:
-2 adet tavuk göğüsü
-1 orta boy soğan
-2 adet havuç
-1 patates
-1,5 su bardağı bezelye
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
-İlk olarak tavuk göğüslerini haşlıyoruz.
-Tavuk göğüsleri haşlanırken diğer tarafta soğanı sıvıyağda kavuruyoruz.Soğan kavrulurken üzerine havucu ekleyip daha sonra sırasıyla patates ve bezelyeleri 3 4 dakıka arayla katıyoruz.Havuçlar hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.( Fazla kavrulmasın birde fırına girecek çünkü.)
-Haşlanan tavukları küçük veya ortaboy bir borcama didiyoruz.Ardından sarımsağıda minikce doğradıktan sonra kavurduğumuz sebzeleride ekleyip hepsini harmanlıyoruz.
-Daha sonra bir kapta salçayı 1,5 2 su bardağı suyla eritiyoruz.İçine kekik ve kırmızı biberide katıyoruz.
-Bu karışımı tavuğumuzun üzerine döküyoruz.(Üstünü geçmeyecek şekilde)


-Son olarak tuzunuda ekleyip fırına veriyoruz.
-Yaklaşık 45 dk suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
-Afiyet Olsun...


23 Şubat 2012 Perşembe

SÜRPRİZ PATLICAN


MALZEMELER.
-3-4 tane patlıcan
-Yarım su bardağı sıvıyağ
-4 tane orta boy domates
-3 tane sıvrıbıber
-250 gr haşlanmış nohut
-Yoğurt
-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı şeker
-Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

-Öncelikle patlıcanları yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz.
-Daha sonra ortadan ikiye kesip tuzlu suda bir süre bekletelim.
-Sıvıyağı teflon tavaya alıp kızdıralım, ardından kurulayıp ortalarını bıçakla çizdiğimiz patlıcanları tavaya alıp kısık ateşte üstünü kapatarak altlı üstlü kızartıyoruz.( İçleri iyice yumuşayıncaya kadar)
-Diğer yandan 2 3 yemek kaşığı sıvıyağı  ayrı bir tavaya alıp üzerine ince kesitiğimiz sarımsağı atıp biraz çevirelim ardından biberleride ekleyip kavuralım.
-Daha sonra domatesleride küçükce keserek ekliyoruz ardından nohutlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
-Nohutlarımızın üstüne 1 çay kaşığı şeker karabiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
-Patlıcanlarımız kızardıktan sonra içlerini kaşık yardımıyla çıkarıp patlıcan içlerini nohutlu karışımla karıştırıyoruz.
-Daha sonra bu içi patlıcanların içerisine yerlerştiriyoruz.
-Üstüne yoğurt döktüğümüz patlıcanlarımızı servis ediyoruz.
-Afiyet olsun...

9 Şubat 2012 Perşembe

SUCUKLU ISPANAK KAVURMASI


Çalışan hanımlar bilir akşam 3ten sonra bayanlar başlarız işyerinde konuşmaya bugün ne pişirsem , ee ben onu geçen pişirdim olmaz.. bugunde makarna yapıvereyim muhabbetine. Yine böyle günlerden birgün ne yapacağıma karar veremeyip kahvaltılık birşeyler hazırladım yanınada ıspanak kavurması bence çok güzel oldu bugünüde kurtardık :)))


MALZEMELER:
-1 demet ıspanak
-1 yumurta
-1 küçük soğan
-Sıvıyağ
-Arzu ettiğiniz kadar sucuk

HAZIRLANIŞI:

-Öncelikle ıspanağın saplarını ayırdıktan sonra sudan geçirip iyice temizliyoruz.
-Küçük bir tencereye yağı ekleyip soğanı doğrayıp ekliyoruz.
-Ardından ufak karelere ayırdığımız sucuğuda ekleyip soğanla birlikte kavuruyoruz.
-Kavrulan soğan ve sucuğumuzun üzerine bir yumurta kırıp karıştırarak yumurtayı pişiriyoruz.
-Ardından temizlenmiş ıspanaklarımızı katıp karabiber, kırmızı biber ve tuzu katıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
-Afiyet Olsun...

8 Şubat 2012 Çarşamba

NOHUTLU MANTI ÇORBASI



MALZEMELER:
-1,5 su bardağı haşlanmış nohut
-2 çorba kasesi mantı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı salça
-2 litre kaynamış su
-Nane
-Limon
-Tuz

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle yağı tencereye koyup salçayı ekliyoruz.
-Daha sonra kaynamış suyumuzuda ekleyip 10 dk kısık ateşte kaynatıyoruz.
-Ardından tuzumuzu ekleyip nohutuda ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
-Mantıyıda ekleyerek baharatlarıda kattıktan sonra mantılar su üstüne çıkana kadar kaynatıyoruz.
-Piştikten sonra limon ve nane ekliyoruz.
-Arzuya göre sarımsakta katıp servis edebilirsiniz
-Afiyet Olsun....


5 Şubat 2012 Pazar

PORSELEN DEMLİK ÇAY 72.HAFTA ETKİNLİĞİ

NANELİ ANTİK KURABİYE






MALZEMELER:
-1,5 su bardağı un
-Yarım su bardağı kakao
-1 paket kabartma tozu
-Çeyrek demet taze nane( Eğer yoğun bir tat isterseniz bir kaç dal fazladan koyabilirsiniz.)
-Yarım su bardağı toz şeker( robotta çekilmiş)
-100 gr bitter çikolata
-80 gr tereyağı
-3 yumurta

ÜSTÜNÜ KAPLAMAK İÇİN
-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
-Un,kabartma tozu,kakaoyu bir kapta çırpma teliyle birbirine karışana kadar iyice karıştıralım.
-1 su bardağı toz şekeri robota alıp şeker incelinceye kadar yaklaşık bir dakika çekelim.
-Daha sonra şekerin yarısını bir kaba alıp,kalan şekerin içine naneyi ekleyerek biraz daha çekelim yeşil renk elde edene kadar.
-Ocağın üzerine tereyağını çok kısık ateşte eritelim.Daha sonra eriyen tereyağının üzerine 100 gr çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
-Bir taraftanda 3 yumurtayı çırpalım.
-Tereyağı çikolata karışımına naneli şekerimizi ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım.
-Çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş çikolatalı karışıma ekleyelim.Bir yandanda karıştırmaya devam edelim.
-Daha sonrada kakaolu unumuzun üzerine hazırladığımız çikolatalı karışımı ekleyelim.
-Kek hamurundan biraz katı bir hamur elde etiik.
-Hazırlanan hamurumuzun üzerini kapatarak buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
-Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye cevizden biraz küçük parçalar kaparıp ilk önce yarısını ayırdığımız çekilmiş şekere ardından pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
-Hamurun kalan yarısını buzdolabına kaldırıp daha sonra isterseniz soğumuş bir fırın tepsisiyle  hemen yapabilirsiniz.
-Kurabiyelerimizi 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun...


2 Şubat 2012 Perşembe

KURU FESLEĞENLİ LİMONLU TAVUK VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Limonlu tavuğu ne zamandır yapmak istiyordum tadı alışılmışın dışında ama hoş oldu  bana soğuk meze olarak daha güzel olur gibi geldi.Arpa şehriye pilavı ise çocukluğumdan beri severek yiyordum pirinç pilavından daha güzel desem yeridir...

LİMONLU TAVUK

MALZEMELER:
-3 adet tavuk göğüsü
-1 adet limon
-1 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı fesleğen
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,kırmızıbiber,karabiber

HAZIRLANIŞI

-Derin bir kapta kuşbaşı doğradığımız tavukların üzerine bir limonu rendeleyelim.
-Daha sonra limonun suyunuda içine sıkalım.
-İçine zeytinyağı,karabiber kırmızıbiber,dövülmüş sarımsağı,fesleğeni ekleyip 1 saate yakın buzdolabında bekletelim.
-Buzdolabında beklettiğimiz tavuğumuzu tavaya alıp suyunu bırakıp iyice çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
-Afiyet olsun..

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI:
-Arpa Şehriye
-1 adet Tavuk suyu
-Tuz
-Tereyağı

HAZIRLANIŞI:
-İstediğimiz kadar arpa şehriyenin yarısını tereyağında kavuruyoruz.
-Rengi değiştikten sonra kalan şehriyeyide ekleyip tuzunuda serptikten sonra 2 3 dk kavuruyoruz.
-Üstünü iki parmak geçecek şekilde su ekleyip tavuk bulyonuda ekliyoruz.
-Suyunu çektikten sonra demlendirip servis ediyoruz.