Tavuk yemeklerinin içinde en sevdiğim diğerlerine göre daha basit bir tarif. Eğer malzemeleri tazeden alır ve yaparsanız tadı inanılmaz oluyor..
MALZEMELER:
-2 adet tavuk göğüsü
-1 orta boy soğan
-2 adet havuç
-1,5 su bardağı bezelye
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
-İlk olarak tavuk göğüslerini haşlıyoruz.
-Tavuk göğüsleri haşlanırken diğer tarafta soğanı sıvıyağda kavuruyoruz.Soğan kavrulurken üzerine havucu ekleyip daha sonra sırasıyla patates ve bezelyeleri 3 4 dakıka arayla katıyoruz.Havuçlar hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.( Fazla kavrulmasın birde fırına girecek çünkü.)
-Haşlanan tavukları küçük veya ortaboy bir borcama didiyoruz.Ardından sarımsağıda minikce doğradıktan sonra kavurduğumuz sebzeleride ekleyip hepsini harmanlıyoruz.
-Daha sonra bir kapta salçayı 1,5 2 su bardağı suyla eritiyoruz.İçine kekik ve kırmızı biberide katıyoruz.
-Bu karışımı tavuğumuzun üzerine döküyoruz.(Üstünü geçmeyecek şekilde)
-Son olarak tuzunuda ekleyip fırına veriyoruz.
-Yaklaşık 45 dk suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
-Afiyet Olsun...