18 Nisan 2012 Çarşamba

TANGLİ DAİRELER


Tarifi yeturdan aldım.Üst katı tangli alt tarafı klasik muhallebi kıvamlı.. Ben oralet tadını pek sevmiyorum açıkçası ama sevenler için hoş bir tatlı..Benim çay fincanlarım pek yayvan değillerdi ancak alt katı daha yuvarlak olursa görüntüsü dahada güzel oluyor.Afiyet Olsun

MALZEMELER:

Sarısı için:
-1 paket tang
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 çay bardağı şeker
-5 çay bardağı su

Ayrıca
-6 7 adet kakaolu bisküvi

Muhallebisi için:
-Yarım lt süt( 3,5 su bardağı)
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 çay bardağı şeker

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle sarısını hazırlıyoruz bir tencereye tang,mısır nişastası,şeker ve suyu ekleyerek kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
-Kıvama geldikten sonra suyla ıslattığımız çay fincanlarına ekliyoruz.
-Ortasına kakaolu bisküvilerimizi koyup bastırıyoruz.( Bisküvilerin hafifçe bastırılması önemli yoksa çevirildiğinde boşluk kalırsa bölünüyorlar.)
-Ardından muhallebimizin malzemelerini koyup pişiriyoruz.
-Muhallebimizide üzerine ekledikten sonra soğuyana dek buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
-Afiyet Olsun...




16 Nisan 2012 Pazartesi

YEŞİL ZEYTİNLİ TAVUK


Tavuğun krema ve yeşil zeytinle buluşması.. Hem bir renk cümbüşü hemde oldukça hoş bir tat..

MALZEMELER:
-5 parça kemiksiz tavuk budu
-Yarım su bardağı mısır
-200 gr krema
-Yarım demet maydanoz
-3 dal yeşil soğan
-Bir su bardağı yeşil zeytin(kırmızı biberli)
-Zeytinyağı
-Karabiber
-Tuz

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle tavuk butlarını şeritler halinde uzunlamasına doğruyoruz.
-Derin bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz.( 3 yemek kaşığı, kremada yağlı olduğu için mümkün olduğunca az koyalım.)
-Ardından taze soğanlar, maydanozları ince ince doğruyoruz.
-Tavukları tavaya alıp suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
-Taze soğan ve maydanozları ekleyip pişene dek kavuruyoruz.
-Tavuklar piştikten sonra krema,mısır,yeşilzeytin,tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
-Afiyer Olsun

14 Nisan 2012 Cumartesi

KÖFTELİ SPAGETTİ



MALZEMELER:
-200 gr kıyma
-1 su bardağı galeta unu
-1 orta boy soğan
-Spagetti makarna (yarım paket)
-Sıvıyağ
-1 adet sarımsak
-4 5 domates
-Kekik
-Karabiber
-Tuz

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle kıymamızın içine soğanı rendeliyoruz.
-Ardından galeta unu,karabiber,tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
-Kıymamızdan ceviz büyüklüğünden biraz küçük köfteler yaparak yuvarlıyoruz.
-Köftelerimizi yağlanmış tepsiye dizip kızarana kadar pişiriyoruz.
-Diğer yandan sosumuzu hazırlayalım.
-Tavaya 3 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyup sarımsağı ekliyoruz.
-Sarımsak kızarınca tavadan alıp üzerine rendelenmiş domatesi,tuzuda katıp fırından çıkardığmız köftelerimzide ekleyip, domates sosu kaynayana kadar bekliyoruz.
-Kaynadıktan sonra üzerine biraz kekik ekliyoruz.
-Makarnamızı haşlayıp süzdükten sonra, köftelerimizide üzerine ekleyip serviz ediyoruz.
-Afiyet Olsun...

3 Nisan 2012 Salı

TURUNCU SOSLU MAKARNA


MALZEMELER:
-Yarım paket makarna
-2 adet rendelenmiş havuç
-1 kutu konserve mısır
-2 çorba kaşığı mayonez
-3 4 çorba kaşığı yoğurt
-1 diş sarımsak
-Tuz
-Yarım su bardağı parçalanmış ceviz

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle makarnayı haşlıyoruz.
-Diğer yandan derin bir kaba rendelenmiş havuç,mısır,mayonez,yoğurt ve dövülmüş sarımsağımızı,tuzumu koyup
iyice harmanlıyoruz.
-Ardından makarnamızıda içerisine koyup iyice karıştırıyoruz.
-Üzerinede çekilmiş ceviz serpip servis ediyoruz.

2 Nisan 2012 Pazartesi

ELMALI CRUMBLE



Elmayla tarçının müthiş buluşması..

MALZEMELER:

İç Malzemeler:
-3 orta boy elma
-Yarım limon suyu
-1 çay bardağı şeker
-Yarım tatlı kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-1 avuç kuru üzüm

Hamur için:
-125 gr küp küp doğranmış tereyağı
-1,5su bardağı un
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı esmerşeker
-1 tutam tuz.

HAZIRLANIŞI:
-Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde çokta kalın olmayacak biçimde dilimliyoruz.
-Geniş bir kaba aldığımız elmaların üzerine limonu sıkıp harmanlıyoruz.
-Şeker ,vanilya,tarçın,kuru üzüm ilave edip iyice karıştırdıktan sonra orta bor bir borcama alıp yayıyoruz.
-Hamur için teryağı,un, şeker ,tuzu mutfak robotuna alıp kısa aralıklarla çalıştırıp kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
-Oluşan hamur parçalarını elmaların üzerine yayıp 200 derece fırında altlı üstlü hamurun üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
-Arzuya göre kaymak ya da dondurmayla servis ediyoruz.