Ispanaklı Tavuk Sarma
Malzemeler
- 4 adet tavuk göğüsü
- 1 sap ıspanak
- 1 adet kırmızı biber (arzuya göre değişir renk katmak için alternatifler denenebilir..)
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- tuz
- Fırın poşeti
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Genellikle misafirlerim geldiğinde tercih ettiğim ve günü kurtaran bir tarif, eşimin övgüleride cabası.. :)))
- Öncelikle tavuk göğüslerini düzleştirebildiğimiz kadar düzleştiriyoruz, eğer ben uğraşamam diyorsanız marketlerde hazır sarma tavuklarda satılıyor sanırım..
- Tavuk göğüslerini arkalı önlü az biraz tuzluyoruz.
- Sarmanın içini hazırlamak için öncelikle soğanı ve kırmızı biberi kavurup içine ıspanagı atıyoruz ıspanagı cokta öldürmüyoruz malum fırına girecek, ardından kırmızı biberi ve karabiberi, biraz da tuz ekliyoruz.
- Ardından tavuklarımızın içine ıspanaklı harctan alıp 4 tavuk göğüsünede paylaştırarak sarıyoruz.
- Tavukların üstünede hafif kırmızılaşması için sıvıyağ bir tutam kırmızı biber ve bir çimdik tuz karışımını sürelim.
- Fırın poşetini 1 çay kaşığı una buladıktan sonra tavukların uç kısımları altına gelicek şekilde 45-50 dık fırında altlı üstlü pişiriyoruz.Fırına atmadan önce poşeti bir kaç yerinden delelim.
- Tavuk piştikten ve hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz ki tavuklar parçalanmasın.
- Eğer garnitür olarak tavugu renklendırmek ısterseniz yanına 4 blounmuş patates, soğan ekleyebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder