23 Şubat 2011 Çarşamba

Ispanaklı Tavuk Sarma

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüsü
  • 1 sap ıspanak
  • 1 adet kırmızı biber (arzuya göre değişir renk katmak için alternatifler denenebilir..)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • Fırın poşeti
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı

  • Genellikle misafirlerim geldiğinde tercih ettiğim ve günü kurtaran bir tarif, eşimin övgüleride cabası.. :)))
  • Öncelikle tavuk göğüslerini düzleştirebildiğimiz kadar düzleştiriyoruz, eğer ben uğraşamam diyorsanız marketlerde hazır sarma tavuklarda satılıyor sanırım..
  • Tavuk göğüslerini arkalı önlü az biraz tuzluyoruz.
  • Sarmanın içini hazırlamak için öncelikle soğanı ve kırmızı biberi kavurup içine ıspanagı atıyoruz ıspanagı cokta öldürmüyoruz malum fırına girecek, ardından kırmızı biberi ve karabiberi, biraz da tuz ekliyoruz.
  • Ardından tavuklarımızın içine ıspanaklı harctan alıp 4 tavuk göğüsünede paylaştırarak sarıyoruz.
  • Tavukların üstünede hafif kırmızılaşması için sıvıyağ bir tutam kırmızı biber ve bir çimdik tuz karışımını sürelim.
  • Fırın poşetini 1 çay kaşığı una buladıktan sonra tavukların uç kısımları altına gelicek şekilde 45-50 dık fırında altlı üstlü pişiriyoruz.Fırına atmadan önce poşeti bir kaç yerinden delelim.
  • Tavuk piştikten ve hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz ki tavuklar parçalanmasın.
  • Eğer garnitür olarak tavugu renklendırmek ısterseniz yanına 4 blounmuş patates, soğan ekleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder