27 Nisan 2011 Çarşamba

Şalgamlı Pirinç Salatası


İş yerindeki bir arkadaşın tavsiyesiyle yaptım bu salatayı bizim bildiğimiz pirinç salatasından biraz farklı rengi itibariyle şalgamla birlikte tadı hafif mahoş oldu.Salataların içinde değişik bir ayrıntıymış gibi hemen seçiliyor.Oldukçada güzel bir tat...

Malzemeler:

-2 su bardağı şalgam suyu
-1 su bardağı pirinç
-2 su bardağı su
-Garnitür (ben konserve kullandım ancak içindeki patatesleri çıkardım.)
-Maydanoz
-2 dal yeşil soğan
-Kornişon turşu
-Mısır
-Limon
-Zeytinyağı

Hazırlanışı:

-Öncelikle yıkadığımız pirinci 2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 2 dakika kavuruyoruz.
-Ardından 2 su bardağı şalgamı ekleyip pilav gibi suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
-Pirinçler piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
-Diğer yanda yeşil soğanı doğruyoruz derin bir kaba.
-Üzerine maydanoz,garnitürü,mısırı,turşuyu ekleyip soğuyan pirinci üzerine döküp karıştırıyoruz.
-Son olarak tuzunu, yağını ve limonunu ekliyoruz.
-Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder