12 Ocak 2014 Pazar

Soğan ve Kekikli Makarna Sosu

Bir makarna düşkünü oldugumu söylemeden edemeyeceğim hem salata olarak hemde bir öğün olarak makarnaya hayır diyemedigimden çeşitlendirmeyi seviyorum. Bu tarif benim gibi makarna düşkünlerine. 

Malzeme

Yarım paket makarna
3 domates 
1 adet küçük sogan
1 tatli kaşığı salça
1 tatli kaşığı Kekik
Yarım dis sarımsak
1 Cay bardağı su
Tuz

Makarnamızı haslıyoruz. Ben cok yogun sogan kokusu sevmediğimden bir tane kullandım soğanı siz 2 tanede kullanabilirsiniz. 
Ardından soğanları rendeleyip, ince ince sıvıyagda renkleri pembelesinceye kadar kavuruyoruz yalnız kısık ateşte yapmazsak çabucak yanıyor
Daha sonra kabuğunu soyup rendeledigimiz domatesleri de ilave edip içerisine ince ince doğradığımız sarımsağı ilave edip sırasıyla salça , Kekik ve suyu kattıktan sonra kısık ateşte suyunu hafif çekip koyulusana kadar 10 dk pişiriyoruz

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder