28 Şubat 2014 Cuma

Yanardağ Pasta


Malzemeler

- Kakaolu pastapan
- 1 adet vanilyalı cremole
- 1 adet krem santi 
- 1 adet meyveler sos 
- 1 adet negro bisküvi
- Kremalar icin 1 Lt yakın süt
- 1 adet muz

Hazırlanısı 

- Öncelikle üst pastapanimizi 8 parça kesiyoruz üçgen sekilde
- Alt pastapanimizi da süt ile ıslatıyoruz
- 3 su bardağı sütümüzü derin bir kapta   Cremole ve krem santimizi ekleyip koyulasana kadar cırpıyoruz 
- Ardından içerisine negro biskuvimizi parçalayarak, ardından muzumuzu dilimleyip, 8 parçaya ayırdığımız parçalardan birini de küp küp dograyip tüm malzemeleri karıştırıp 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz. 
- Alt pastapanimiza karışımı kenarlar 1 parlak kalınlığı boşta kalacak sekilde bosaltip yukarı doğru kubbe seklinde yayıyoruz.
- Daha sonra sütle islattigimiz üçgen keklerimizi de kenarlara diziyoruz
- Son olarak meyve sosumuzu da tarife göre hazırlayıp 4 kasık kadar pastamızın üzerine döküyoruz. 
- Afiyet Olsun



2 yorum: