25 Şubat 2011 Cuma

Yeşil Börülce Salatası



 Tadı yedikçe güzelleşen bir salata.. Özellikle balığın yanındaki yeri bir ayrı, genellikle Ege tarafında daha fazla tüketiliyor tavsiye edilir....

Malzemeler
-1 kavanoz börülce ( ben hazır kullandım)
-Yarım demet dereotu
-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 adet limon
-Tuz

Hazırlanışı:
-Limonu, sıvıyağını ,dövülmüş sarımsağı ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kapta karıştıralım.
-Börülceyi suyun altında karıştırmadan yıkayalım.
-Limonlu harcımıza börülceyi ekleyip ince kesilmiş dereotuyla birlikte karıştırlım.
-Börülceyi fazla karıştırınca eziliyor mümkün olduğunca az karıştırılmalı..
-Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder