26 Şubat 2011 Cumartesi

Mousse'lu Mozaik Pasta

Haftasonu internette gezerken Dr. Oetker Moussle bir tarif denemek istedim. Bu aralar yemek forumlarının yeni gözdesiyle bende bişeyler denedim  umarım beğenirsiniz.



 Mousselu Mozaik Pasta

-1 adet Dr. Oetker Mousse
-300 gr petibör bisküvi ( iki tane tekli)
-Kakao
-100 gr tereyağı (veye margarin)
-1,5 çay bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-Süslemek için mısır gevreği

-Öncelikle Mousseyi arakasındaki tarife göre hazırlıyoruz.
-Derin bir kaba bisküvileri kırıp, üstüne eritilmiş tereyağını,sütü, kakao ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- İçini Streç filmle kapladığımız derin bir kaba bu harcı ekliyoruz, mümkün olduğunca bastırıyoruz en az bir saat buzlukta bekletiyoruz..
-Moussle buzdolabında soğuduktan sonra buzluktaki malzememizi ters çevirip bir kaba alıp moussleyide üstüne kaplıyoruz.
-Ben süslemek için mısır gevreği kullandım, diğer pastalarınızdada kullanabileceğiniz hoş bir ayrııntı.
-Kenarlarını bu gevreklerle süsledikten sonra buzdolabında dinlendiriyoruz.
-Daha sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
-Afiyet Olsun...



2 yorum:

  1. oooowww nefis, hiç böyle sunmak aklıma gelmemişti harika. ellerine sağlık . çok hoş bir blog.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınız için çok teşekkürler sevgiler

      Sil