24 Nisan 2011 Pazar
Elmalı Kurabiye
Elmalı kurabiye favori kurabiyemdir genellikle yapıldığı gün biter ancak ben bu kurabiyenin bekledikçe güzelleştiğini düşünenlerdenimm...
Malzemeler
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı yoğurt
-4 çorba kaşığı pudra şekeri-
-Alabildiği kadar un
-Kabartma tozu
İç Malzeme
-3 4 elma
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı fındık
-2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
-İlk önce kurabiyenin içini hazırlıyoruz.
-Öncelikle kısık ateşte rendelediğimiz elmaları, 1 çay bardağı şekeri pişiriyoruz suyunu çekince fındığı ardındanda tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
-Hamuru için derin bir kaba sırayla margarin, sıvıyağı 4 çorba kaşığı pudra şekeri,yumurta,yoğrt ve şekeri katıp malzemeler birbirine geçene kadar yoğuruyoruz.
-Adından yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
-1 cm kalınlığında oklavayla açıp sigara böreği hazırlar gibi üçgen keserek kıvırıyoruz.
- Hamur kabardığı için çok fazla büyük parçalar oluşturmayalım.
- 200 220 derece fırında önce altı daha sonra üstü pişiriyoruz.
-Üstü çok kızartmamaya özen gösteriyoruz.
-Kurabiye piştikten 5 dk sonra üzerine pudra şekeri ekleyip servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder