24 Nisan 2011 Pazar

Uçurtma Avcısı..


Binlerce kitap içinden maalesef çok geç tanıştığım bir kitaptı Uçurtma Avcısı... Kitabın kahramanları Emir ve Hasan ve bu iki çocuk arasındaki anlatılmaz bağlılığı anlatıyor.Okurken bu kadarda olmaz dediğiniz yeri gelip öfkelenip sinirlendiğiniz ama en çokta hayatınızdaki en zor anlarda katlandığınız o boğaz düğümlenmelerini yaşatıyor size, bu kadar mı acıtır insanın içini bir kitap... Bilmiyorum sadece benmiyim ama bu kitabı okuduktan sonra diğer kitaplar bir tat vermedi şöyle bir bam telime dokunmadı içten içe..Mutlaka kütüphanenizde olması gereken bir kitap şiddetle tavsiye ederim.

Kitaptan Aklımda Kalanlar.

-Sokağın köşesini dönmek üzeriydi;lastik botları yerden kar öbekleri kaldırıyordu. Durdu, döndü ellerini ağzının iki yanına götürdü. " Bin Tane İste, Senin İçin Yakalayayım ! " dedi.Sonra o bildik hasan gülümsemesiyle gülümsedi,köşeyi dönüp gözden yitti.Onu bir kez daha böylesine tasasız,böylesine içten gülümserken ancak yirmi altı yıl sonra,solmuş bir polaraid fotorağrafta gördüm.

-En büyük günah hırsızlıktır. Bir insani öldürdüğün zaman yaşamını çalarsın, karısını kocadan, çocuklarını babadan mahrum edersin. Yalan söylediğin zaman bir insanın gerçeğe ulaşma hakkını çalmış olursun. Çalmaktan daha büyük bir kötülük yoktur..

- Hep seni beklerim, ekşi elma gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder