29 Ocak 2012 Pazar

FIRINDA DİLİMLENMİŞ PATATES



Tavuk ve et yemeklerinin yanına ayrı bir lezzet katmak isteyenlere hem görünüm hemde  tat olarak değişik bir alternatif...

MALZEMELER:
-5 6 orta boy patates
-2 diş sarımsak
-Karabiber
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-Tuz

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle patatesleri bir sünger yardımıyla iyice yıkıyalım.
-Daha sonra tepside düz durmaları için altını bir miktar keselim.
-Patatesleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim, dilimlerken patateslerin altına doğru bir miktar bırakalım.
-Daha sonra dövülmüş sarımsak,karabiber,tuz,tereyağı bir kapta iyice karıştırıp silikon fırça yardımıyla üstüne ve içlerine karışımı sürelim.-
-Patatesleri fırın kağıdında ya da fırın poşetinde 45-50 dk pişirelim.

NOT:İsteğe göre patatesler piştikten sonra dilimlenmiş kaşar peynirini patatesin aralarına yerleştirip kaşarlar eriyene kadar tekrar pişirebilirsiniz

AFİYET OLSUN...

1 yorum: