22 Ocak 2012 Pazar

KOKOŞ PASTA


MALZEMELER:

-1 adet kakolu hazır kek
-Pişmaniye
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt

Kreması için:
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya

HAZIRLANMASI:

- Öncelikle kremasını yapalım.Mısır nişastası,un,şeker,vanilya ve 3 su bardağı sütü bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırma teliyle karıştırıyoruz.

-Kaynadıktan sonra 2 3 dakika daha pişirdiğimiz kremayı soğuyana kadar ara sıra karıştırarak bekletiyoruz.

-Derin bir kapta 1 su bardağı sütle bir paket krem şantiyi karıştırarak hazırlıyoruz.

-Kremamız soğuduktan sonra içine krem şantimizden 2 yemek kaşığı atıp birlikte karıştırıyoruz.( Pişirdiğimiz kremanın iyi soğuması önemli.)

-Ardından hazır kekimizi sütle biraz ıslatıyoruz.Ortasına soğuyan kremamızı yayıyoruz.İçine arzuya göre malzeme ekleyebilirsiniz.

-Üstünede kalan krem şantimizi dağıttıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletip üzerini pişmaniyeyle kaplayıp buzdolabında 1 2 saat bekletin.Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder