Erişte aşı ne zaman yesem bana çocukluğumu anımsatır.Annem yaptığında bayılarak yerdim erişteyi birde böyle deneyin.
MALZEMELER:
-1,5 SU BARDAĞI ERİŞTE
-2 TANE HAŞLANMIŞ YUMURTA
-1 KÜÇÜK SOĞAN
-1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
-KIRMIZIBİBER, KARABİBER, TUZ
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle eriştelerimizi makarna haşlar gibi haşlıyoruz.
-Yumurtalarımızı salata yapar gibi ve soğanı ufak ufak doğruyoruz.
-Karabiber tuz ve kırmızı biberi ekliyoruz.
-Haşladığımız eriştelerin yarısını tabağa döşüyoruz.
-Üstüne soğanlı yumurtalı harcımızı ekliyoruz.
-Onunda üstüne kalan eriştemizi döküyoruz.
-En üstede kızdırdığımız tereyağını ekleyip afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder