23 Ocak 2012 Pazartesi

ERİŞTE AŞI

Erişte aşı ne zaman yesem bana çocukluğumu anımsatır.Annem yaptığında bayılarak yerdim erişteyi birde böyle deneyin.

 MALZEMELER:

 -1,5 SU BARDAĞI ERİŞTE
-2 TANE HAŞLANMIŞ YUMURTA
-1 KÜÇÜK SOĞAN
 -1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
-KIRMIZIBİBER, KARABİBER, TUZ

HAZIRLANIŞI:
 -Öncelikle eriştelerimizi makarna haşlar gibi haşlıyoruz.
 -Yumurtalarımızı salata yapar gibi ve soğanı ufak ufak doğruyoruz.
 -Karabiber tuz ve kırmızı biberi ekliyoruz.
 -Haşladığımız eriştelerin yarısını tabağa döşüyoruz.
 -Üstüne soğanlı yumurtalı harcımızı ekliyoruz.
 -Onunda üstüne kalan eriştemizi döküyoruz.
 -En üstede kızdırdığımız tereyağını ekleyip afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder