MALZEMELER:
-1 lt süt
-2 su bardağı toz haline getirilmiş kakolu bisküvi
-1 su bardağından bir iki parmak kalınlığı geçmeyecek mısır nişastası (kalanına un ekliyoruz.)
-1 paket vanilya
-1 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket krem şanti
-İçine antepfıstığı
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle dikdörtgen bir tepsiye toz haline gelmiş kakaolu bisküvimizi yayıyoruz.
-Ardından derin bir tencereye mısır nişastası üzerine eklediğimiz kadar unu, şekeri, vanilyayı katıp yavaş yavaş sütümüzü ekleyip kaynayana kadar orta ateşte karıştırıyoruz.
-Kaynadıktan sonra bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
-Altını kapattığımız muhallebinin içine margarinimizi katıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
-Ardından karışımı kakaolu bisküviyi yaydığımız tepsinin üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
-Karışım çok kalın olmamalı aksi taktirde çok parçalanıyor o yüzden mümkün olduğunca büyük bir tepside soğutulmalı.
-Oda sıcaklığında beklettiğimiz muhallebinin üzerine krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp döküyoruz.
-Buzdolabında 2 3 saat beklettiğimiz muhallebiyi dikdörtgen şeklinde dilimleyip arasına antepfıstığı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
-Afiyet Olsun...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilMMMMMMMMMMMMMM.:))
böyle hafif tarifleri çok seviyorum, ellerinize sağlık...
YanıtlaSiltarif hem hafif hemde oldukça leziz benim gibi sütlü tatlı sevenlere birebir teşekkürler...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Mutlu hafta sonları:)
YanıtlaSilTeşekkürler :))
YanıtlaSilmerhaba,ben de tarifinize gore un ve seker ekleyerek yaptim; ancak bu miktarlarla 1 lt sut gercekten cok yetersiz. Evde o anda fazladan sutum de olmadigi icin tavuk gogsu yenmeyecek kivamda oldu :(
YanıtlaSilMrhba sanırım un olayı biraz karışmış olabilir. 1 su bardağının ıkı parmak kalınlığı kalıncaya kadar mısır nişastası geri kalanı un olacaktı.Yani hemen hemen 2 yemek kaşığı kadar.Ben göz kararı yaptıgım ıcın bu şekilde tarif verdim.Gerçekten üzüldüm bu duruma yönlendirmeniz için teşekkürler.
Sil