24 Mart 2012 Cumartesi

KREMALI MANTARLI MAKARNA


Kremalı yemeklere olan düşkünlüğüm yadsınamayacak derecede. Krema makarna ve patatese çok yakışıyor gerçekten.Ben tarifi konserve mantardan yaptım taze mantarla tadı daha güzel oluyor.Ancak taze mantarla yaparken mantarı biraz limonlu suda bekletirseniz mantarlarınızın kararmasını önlemiş olursunuz.

MALZEMELER:
-Konserve mantar(taze mantarda yaklaşık 10 tane dörde bölünmüş)
-Yarım paket makarna
-Yaklaşık 8 yemek kaşığı krema (Arzuya göre)
-2 diş sarımsak
-2 3 yemek kaşığı sıvıyağ
-İsteğe göre tavuk bulyon
-1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle makarnamızı pişiriyoruz.
-Kaynama suyunun içine tavuk bulyon ve tadına bakarak tuz ve biraz sıvıyağ yaklaşık 1 yemek kaşığı ekliyoruz.
-Makarnamız piştikten sonra bir tavaya sıvıyağımızı alıyoruz.
-Krema yağlı olduğu için sıvıyağı mümkün olduğunca az ekliyoruz.( 2 3yemek kaşığı)
-Ardından sıvı yağın içine sarımsaklarımızı katıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
-Sarımsakları tavadan aldıktan sonra mantarımızı ekleyerek kavuruyoruz.(Mantarın suyu kalmamalı.)
-Daha sonra mantarımızın üzerine kremamızı ekleyip kaynayınca ocaktan alıyoruz.
-Üzerine kuru fesleğen ekleyip servis yapıyoruz.
-Afiyet Olsun...
-Süzdüğümüz makarnanın üzerine ekleyerek
-

3 yorum: