10 Mart 2012 Cumartesi

KIRMIZIBİBER KAVURMASI



MALZEMELER:
-Yarım kilo kırmızıbiber
-1 yemek kaşığı pirinç
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı su
-1 orta boy soğan
-6 7 diş sarımsak(ortadan ikiye bölünmüş)
-1 kesme şeker
-Tuz
-Arzuya göre üzeri için sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağını eklediğimiz tencereye ekliyoruz.
-Daha sonra sarımsaklarıda ekleyip birlikte kısık ateşte kavuruyoruz.
-Rengi dönünce biberlerimizi,pirincimizi,şeker,tuz ve en son suyumuzu ekliyoruz.
-Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
-İsterseniz sarımsaklı yoğurtlada servis edebilirsiniz.




1 yorum: