Tarif oldukça basit olmasına karşın tadı enfes.Tavada sadece kendi yağıyla pişirdiğiniz için hem hafif hemde yumuşacık oluyor.Bu yüzden bende lokum tavuk dedim kendilerinee
MALZEMELER:
-6 7 adet tavuk pirzola(derilerinden ayrılmış ve açılmış)
-1 büyük diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
-1 çay kaşığı salça
-Tuz
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle yıkadığımız tavuklarımızı derin bir kaba alalım.
-Üzerine ince ince dilimlediğimiz sarımsakları baharatları,tuzu ve salçayı ekleyip iyice harmanlayalım.
-Mümkünse 1 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
-Büyükçe bir tavaya tavuklarımızı dizip suyunu çekip kızarana kadar önlü arkalı üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
-Yaklaşık 30 35 dakika boyunca çok kısık ateşte pişirilmeli.
-Tadı yumuşacık ve sulu oluyor.
-Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder