21 Mart 2012 Çarşamba

LOKUM TAVUK

Tarif oldukça basit olmasına karşın tadı enfes.Tavada sadece kendi yağıyla pişirdiğiniz için hem hafif hemde yumuşacık oluyor.Bu yüzden bende lokum tavuk dedim kendilerinee

 MALZEMELER:
-6 7 adet tavuk pirzola(derilerinden ayrılmış ve açılmış)
-1 büyük diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
-1 çay kaşığı salça -Tuz

 HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle yıkadığımız tavuklarımızı derin bir kaba alalım.
 -Üzerine ince ince dilimlediğimiz sarımsakları baharatları,tuzu ve salçayı ekleyip iyice harmanlayalım.
 -Mümkünse 1 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
 -Büyükçe bir tavaya tavuklarımızı dizip suyunu çekip kızarana kadar önlü arkalı üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
-Yaklaşık 30 35 dakika boyunca çok kısık ateşte pişirilmeli.
-Tadı yumuşacık ve sulu oluyor.
-Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder