2 Nisan 2012 Pazartesi

ELMALI CRUMBLE



Elmayla tarçının müthiş buluşması..

MALZEMELER:

İç Malzemeler:
-3 orta boy elma
-Yarım limon suyu
-1 çay bardağı şeker
-Yarım tatlı kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-1 avuç kuru üzüm

Hamur için:
-125 gr küp küp doğranmış tereyağı
-1,5su bardağı un
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı esmerşeker
-1 tutam tuz.

HAZIRLANIŞI:
-Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde çokta kalın olmayacak biçimde dilimliyoruz.
-Geniş bir kaba aldığımız elmaların üzerine limonu sıkıp harmanlıyoruz.
-Şeker ,vanilya,tarçın,kuru üzüm ilave edip iyice karıştırdıktan sonra orta bor bir borcama alıp yayıyoruz.
-Hamur için teryağı,un, şeker ,tuzu mutfak robotuna alıp kısa aralıklarla çalıştırıp kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
-Oluşan hamur parçalarını elmaların üzerine yayıp 200 derece fırında altlı üstlü hamurun üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
-Arzuya göre kaymak ya da dondurmayla servis ediyoruz.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Meyvelerle yapılan tatlıları çok severim.Hele elma ile tarçın bir araya gelince çok güzel oluyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir lezzet olduğu belli. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil