31 Mart 2012 Cumartesi

VERTİKA


Vertika Osmanlı saray mutfağından bir çeşit çörek.İnternette dolaşırken gördüğüm bir çırpıda mutfağa girip yapmaya koyuldum güzel bir tat.İçindeki anasonda hoş bir aroma veriyor çöreğe.Ben tarifi lezzet dergisinin internet sitesinden aldım.Gevrek gevrek mis gibi aromalı bir tat çıktı karşıma.

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
-2 su bardağı un
-Yarım su bardağı ılık su
-135 gr tereyağı
-1 yumurta
-1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri İçin:
-150 gr tereyağı
-1 çorba kaşığı anason

HAZIRLANIŞI:
-Tereyağını tavada eritip yavaş yavaş unu ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz.
-Suyuda ilave edip iyice karıştırıyoruz.Ardından tavayı ocaktan alıyoruz.
-Yumurta ve tuzuda ilave edip ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
-Hamurların ortasını parmağımızla bastırıp çukurlara bir iki nohut ekleyip üzerine anason serpip fırına veriyoruz.
-Vertikaları üzeri hafif pembeleşince fırından alıyoruz.
-Küçük parçalara ayırdığımız peynirleri, çıkardığımız nohutların yerine ekleyip servis ediyoruz.
-Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık değişik..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  3. İsmi de,kendisi de pek hoş :)
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. İlginç tarif unutulmaması gerek osmanlı tariflerinin bu yüzden teşekkürler paylaşımına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlı mutfağı apayrı ve büyülü bir mutfak gerçekten inş diğerlerinide paylaşmak nasip olur sevgiler

      Sil