18 Nisan 2012 Çarşamba

TANGLİ DAİRELER


Tarifi yeturdan aldım.Üst katı tangli alt tarafı klasik muhallebi kıvamlı.. Ben oralet tadını pek sevmiyorum açıkçası ama sevenler için hoş bir tatlı..Benim çay fincanlarım pek yayvan değillerdi ancak alt katı daha yuvarlak olursa görüntüsü dahada güzel oluyor.Afiyet Olsun

MALZEMELER:

Sarısı için:
-1 paket tang
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 çay bardağı şeker
-5 çay bardağı su

Ayrıca
-6 7 adet kakaolu bisküvi

Muhallebisi için:
-Yarım lt süt( 3,5 su bardağı)
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 çay bardağı şeker

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle sarısını hazırlıyoruz bir tencereye tang,mısır nişastası,şeker ve suyu ekleyerek kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
-Kıvama geldikten sonra suyla ıslattığımız çay fincanlarına ekliyoruz.
-Ortasına kakaolu bisküvilerimizi koyup bastırıyoruz.( Bisküvilerin hafifçe bastırılması önemli yoksa çevirildiğinde boşluk kalırsa bölünüyorlar.)
-Ardından muhallebimizin malzemelerini koyup pişiriyoruz.
-Muhallebimizide üzerine ekledikten sonra soğuyana dek buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
-Afiyet Olsun...




1 yorum: