16 Nisan 2012 Pazartesi

YEŞİL ZEYTİNLİ TAVUK


Tavuğun krema ve yeşil zeytinle buluşması.. Hem bir renk cümbüşü hemde oldukça hoş bir tat..

MALZEMELER:
-5 parça kemiksiz tavuk budu
-Yarım su bardağı mısır
-200 gr krema
-Yarım demet maydanoz
-3 dal yeşil soğan
-Bir su bardağı yeşil zeytin(kırmızı biberli)
-Zeytinyağı
-Karabiber
-Tuz

HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle tavuk butlarını şeritler halinde uzunlamasına doğruyoruz.
-Derin bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz.( 3 yemek kaşığı, kremada yağlı olduğu için mümkün olduğunca az koyalım.)
-Ardından taze soğanlar, maydanozları ince ince doğruyoruz.
-Tavukları tavaya alıp suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
-Taze soğan ve maydanozları ekleyip pişene dek kavuruyoruz.
-Tavuklar piştikten sonra krema,mısır,yeşilzeytin,tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
-Afiyer Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder