28 Şubat 2011 Pazartesi

Patates Pastası


Malzemeler

-7 8 adet orta boy patates (haşlanmış)
-3 çorba kaşığı mayonez
-1 küçük kavanoz garnitür
-Arzuya göre mısır
-karabiber
-sıvıyağ
-2 adet ortaboy havuç
-Yarım kırmızı lahana
-Maydanoz
-Limon
-1 çay kaşığı karabiber
-Arzuya göre tuz.

Hazırlanışı

-Öncelikle patatesleri derin bir kaba alıp içine limonu,sıvıyağını, tuzunu koyup püre oluncaya kadar eziyoruz.
-Ardından ede ettiğimiz harcı 3 parçaya ayırıyoruz.
-Her bir parçayı rendelenmiş havuçla, rendelenmiş kırmızı lahana ve ince kıyılmış maydanozla karıştırıp bir kenara alıyoruz.
-Kek kalıbına ya da streç filmleniş orta boy bir tabaga bu üç harmanlanmış harcı üst üste koyup aralarına mayonezlenmiş garnitürü,mısır ve kornişonu ekliyoruz.
-Sırayla herbir parçayı üst üste dizdikten sonra buzdolabında bir saat kadar bekletiyoruz.
-Soğuduktan sonra kabı ters çevirip kenarlarına rendelediğimiz havuç ve kırmızı lahanayla süsleyerek servis yapıyoruz.
-Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder