18 Nisan 2011 Pazartesi

Kremalı Patates



Özellikle tavuk yemeklerinin yanında iyi bir tamamlayıcı, krema tadıda oldukça hoşşş

Malzemeler

-4 5 adet orta boy patates
-1 adet krema
-karabiber,tuz
-Bir yemek kaşığı sıvı yağ
-Üzeri için bir su bardağı kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Öncelikle patatesleri seçe parmak kalınlığında çokta kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz.
Ardından patatesleri karabiber ve tuzla ovalıyoruz.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip(birbirine yaslanmış şekilde)üstüne krema döküyoruz.
Üzeri kızarıncaya kadar 40 dk yakın pişiriyoruz.
En son fırından çıkarmadan kaşar peyniriyle üzerini örtüp, peynir eriyip kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder