Tavuk yemeklerinin içinde en sevdiğim diğerlerine göre daha basit bir tarif. Eğer malzemeleri tazeden alır ve yaparsanız tadı inanılmaz oluyor..
MALZEMELER:
-2 adet tavuk göğüsü
-1 orta boy soğan
-2 adet havuç
-1,5 su bardağı bezelye
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
-İlk olarak tavuk göğüslerini haşlıyoruz.
-Tavuk göğüsleri haşlanırken diğer tarafta soğanı sıvıyağda kavuruyoruz.Soğan kavrulurken üzerine havucu ekleyip daha sonra sırasıyla patates ve bezelyeleri 3 4 dakıka arayla katıyoruz.Havuçlar hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.( Fazla kavrulmasın birde fırına girecek çünkü.)
-Haşlanan tavukları küçük veya ortaboy bir borcama didiyoruz.Ardından sarımsağıda minikce doğradıktan sonra kavurduğumuz sebzeleride ekleyip hepsini harmanlıyoruz.
-Daha sonra bir kapta salçayı 1,5 2 su bardağı suyla eritiyoruz.İçine kekik ve kırmızı biberide katıyoruz.
-Bu karışımı tavuğumuzun üzerine döküyoruz.(Üstünü geçmeyecek şekilde)
-Son olarak tuzunuda ekleyip fırına veriyoruz.
-Yaklaşık 45 dk suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
-Afiyet Olsun...
Ellerine sağlık canım.Ben yorumuna cevap vermek istediğimde profil uygun değil diyor.Google profilini etkinleştirmen gerekiyor demek ki.Sevgiler.
YanıtlaSilBilgi verdiğin için teşekkürler hiç farkında değildim sevgiler...
YanıtlaSilselam, ellerine sağlık. çok lezzetli olduğu buralardan görünüyor:)) bende severim bu tarz yemekleri,sevgiler...
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler sevgiler
YanıtlaSil