23 Şubat 2012 Perşembe

SÜRPRİZ PATLICAN


MALZEMELER.
-3-4 tane patlıcan
-Yarım su bardağı sıvıyağ
-4 tane orta boy domates
-3 tane sıvrıbıber
-250 gr haşlanmış nohut
-Yoğurt
-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı şeker
-Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

-Öncelikle patlıcanları yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz.
-Daha sonra ortadan ikiye kesip tuzlu suda bir süre bekletelim.
-Sıvıyağı teflon tavaya alıp kızdıralım, ardından kurulayıp ortalarını bıçakla çizdiğimiz patlıcanları tavaya alıp kısık ateşte üstünü kapatarak altlı üstlü kızartıyoruz.( İçleri iyice yumuşayıncaya kadar)
-Diğer yandan 2 3 yemek kaşığı sıvıyağı  ayrı bir tavaya alıp üzerine ince kesitiğimiz sarımsağı atıp biraz çevirelim ardından biberleride ekleyip kavuralım.
-Daha sonra domatesleride küçükce keserek ekliyoruz ardından nohutlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
-Nohutlarımızın üstüne 1 çay kaşığı şeker karabiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
-Patlıcanlarımız kızardıktan sonra içlerini kaşık yardımıyla çıkarıp patlıcan içlerini nohutlu karışımla karıştırıyoruz.
-Daha sonra bu içi patlıcanların içerisine yerlerştiriyoruz.
-Üstüne yoğurt döktüğümüz patlıcanlarımızı servis ediyoruz.
-Afiyet olsun...

1 yorum: