1 Mart 2012 Perşembe
PATATES TAVA
Genellikle kahvaltıda sevdiğim basit ama enfes bir tadı olan patates tarifi.. Piştiğinde yumuşacık sanki fırından çıkmış gibi bir tadı oluyor hemde oldukçada hafif..
MALZEMELER:
-3 4 orta boy patates
-1 çay bardağı galeta unu ( tarifin aslında mısır unu kullanılıyor.)
-3 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı kekik,kırmızıbiber,fesleğen canınız ne isterse
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle patatesleri soyup çok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz.
-Daha sonra derin bir kaba sıvıyağ hariç tüm malzemeleri sarımsakları dilimleyerek hepsini harmanlıyoruz.
-Orta büyüklükteki tavaya sıvıyağı koyup patatesleri oturtma yapar gibi diziyoruz.
-Patateslerimizi çok kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişiriyoruz.
-Alt tarafı kızarmış ve yumuşamış olan patatesleri 15 dk sonra kapak yardımıyla diğer tarafını çevirip tekrar tavaya alıyoruz.( Patateslerin şekli biraz bozuluyor ama önemli değil)
-Diğer tarafıda kızarana kadar 20 25 dk kısık ateşte üstü kapalı biçimde pişiriyoruz.
-Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder