2 Şubat 2012 Perşembe
KURU FESLEĞENLİ LİMONLU TAVUK VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Limonlu tavuğu ne zamandır yapmak istiyordum tadı alışılmışın dışında ama hoş oldu bana soğuk meze olarak daha güzel olur gibi geldi.Arpa şehriye pilavı ise çocukluğumdan beri severek yiyordum pirinç pilavından daha güzel desem yeridir...
LİMONLU TAVUK
MALZEMELER:
-3 adet tavuk göğüsü
-1 adet limon
-1 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı fesleğen
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,kırmızıbiber,karabiber
HAZIRLANIŞI
-Derin bir kapta kuşbaşı doğradığımız tavukların üzerine bir limonu rendeleyelim.
-Daha sonra limonun suyunuda içine sıkalım.
-İçine zeytinyağı,karabiber kırmızıbiber,dövülmüş sarımsağı,fesleğeni ekleyip 1 saate yakın buzdolabında bekletelim.
-Buzdolabında beklettiğimiz tavuğumuzu tavaya alıp suyunu bırakıp iyice çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
-Afiyet olsun..
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI:
-Arpa Şehriye
-1 adet Tavuk suyu
-Tuz
-Tereyağı
HAZIRLANIŞI:
-İstediğimiz kadar arpa şehriyenin yarısını tereyağında kavuruyoruz.
-Rengi değiştikten sonra kalan şehriyeyide ekleyip tuzunuda serptikten sonra 2 3 dk kavuruyoruz.
-Üstünü iki parmak geçecek şekilde su ekleyip tavuk bulyonuda ekliyoruz.
-Suyunu çektikten sonra demlendirip servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder