5 Şubat 2012 Pazar

PORSELEN DEMLİK ÇAY 72.HAFTA ETKİNLİĞİ

NANELİ ANTİK KURABİYE






MALZEMELER:
-1,5 su bardağı un
-Yarım su bardağı kakao
-1 paket kabartma tozu
-Çeyrek demet taze nane( Eğer yoğun bir tat isterseniz bir kaç dal fazladan koyabilirsiniz.)
-Yarım su bardağı toz şeker( robotta çekilmiş)
-100 gr bitter çikolata
-80 gr tereyağı
-3 yumurta

ÜSTÜNÜ KAPLAMAK İÇİN
-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
-Un,kabartma tozu,kakaoyu bir kapta çırpma teliyle birbirine karışana kadar iyice karıştıralım.
-1 su bardağı toz şekeri robota alıp şeker incelinceye kadar yaklaşık bir dakika çekelim.
-Daha sonra şekerin yarısını bir kaba alıp,kalan şekerin içine naneyi ekleyerek biraz daha çekelim yeşil renk elde edene kadar.
-Ocağın üzerine tereyağını çok kısık ateşte eritelim.Daha sonra eriyen tereyağının üzerine 100 gr çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
-Bir taraftanda 3 yumurtayı çırpalım.
-Tereyağı çikolata karışımına naneli şekerimizi ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım.
-Çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş çikolatalı karışıma ekleyelim.Bir yandanda karıştırmaya devam edelim.
-Daha sonrada kakaolu unumuzun üzerine hazırladığımız çikolatalı karışımı ekleyelim.
-Kek hamurundan biraz katı bir hamur elde etiik.
-Hazırlanan hamurumuzun üzerini kapatarak buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
-Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye cevizden biraz küçük parçalar kaparıp ilk önce yarısını ayırdığımız çekilmiş şekere ardından pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
-Hamurun kalan yarısını buzdolabına kaldırıp daha sonra isterseniz soğumuş bir fırın tepsisiyle  hemen yapabilirsiniz.
-Kurabiyelerimizi 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder