3 Mart 2012 Cumartesi

HAŞHAŞLI KEŞKÜL


Bugün sütlü bir tatlı yapmak isterken rastladım bu tarife  Lezzet dergisinin Şubat sayısından alınma oldukça hoş bir tatlı oldu...

MALZEMELER:
-1 lt süt
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı toz badem
-1 paket vanilya
-2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
-1 yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı haşhaş

HAZIRLANIŞI:
-Süt,şeker,yumurta sarısı,toz badem bir tencereye alınır orta ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
-Kaynayınca vanilya eklenip mısır nişastası ayrı bir kapta su ile açılır kaynayan keşküle yavaş yavaş bir yandanda  karıştırılarak eklenir.
-Ardından haşhaşta eklenip bir taşım kaynatılıp kaplara alınır.
-Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. sütlü tatlının yeri başka tabiiki.Keşkülü çok severim ben.Haşhaşlıda değişik olur,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bende çok severim keşkülü birde böyle ayrıntılar oldu mu daha mı güzel oluyor yemesi ne teşekkürler

    YanıtlaSil