İncir,ceviz,çikolata tam bir enerji patlaması oldu bu kurabiye.. Eşimdende tam not aldıktan sonra bloğuma girmeye hak kazandı.Kurabiyeden yaklaşık olarak 15 16 tane çıkıyor.Kurabiyeye değişik sunumlar katmak isteyenlere iyi bir seçenek..
MALZEMELER:
Hamuru için:
-3 çay bardağı un
-3 yemek kaşığı şeker
-1 yumurta
-60 gr margarin(oda ısısında yumuşatılmış.)
-1 tutam tuz
-1 tutam kabartma tozu
İç Harcı İçin:
-3 yemek kaşığı damla çikolata
-6 adet incir
-Bir avuç kuru üzüm
-Yarım su bardağı ceviz
-1 portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle hamurumuzu yapalım şeker,yumurta,margarini derin bir kapta iyice karıştıralım.
-Üzerine unu,kabartama tozu,tuzuda ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
-Daha sonra hamuru bir poşette dinlendirelim.
-İç harcı yapmaya geçelim.
-Öncelikle ceviz ve çikolata dışındaki tüm malzemeleri 5 dk suda haşlayalım.(Kaynamış suya atıyoruz.)
-Ardından süzdüğümüz malzemeleri ve cevizi rondoya alıp püre haline gelene kadar çekiyoruz.
-Benmari usulüde erittiğimiz çikolatayıda püremize katıp soğumasını bekliyoruz.
-Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde bastırıp yuvarlak şekil verip merdane yardımyla avuç içi kadar açıyoruz.
-Ardından hamurumuzun ucuna bıçak yardımıyla çizikle atıp(uçlarını kesmemeye dikkat edelim.) kenarına iç harcımızı yerleştiriyoruz.
-Ardından yağladığımız tepsiye diziyoruz.
-170 derece 20 25 dk pişiriyoruz.Afiyet Olsun..
Ay ne şık ne sevimli kurabiye bu böyle. Ellerinize sağlık. Bu arada merhaba hayırlı ola blogunuzu. Görüşmek üzere. Sevgiler.
YanıtlaSilEvet bu şekli börek yaparkende kullanabilirsiniz çok hoş bir görüntüsü oluyor.Yorumunuz için teşekkürler sevgiler..
YanıtlaSilHarika ellerinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilBloğunuz gerçekten çok etkileyici ve dikkat çekici böyle başarılı bir blog oluşturduğunuz ve bizleri bilgilendirdiğiniz için Denize sıfır oteller olarak sizlere teşekkür ederiz.
YanıtlaSil