26 Mart 2012 Pazartesi
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMA
Tavuk suyunda pişmiş sebzelerle harika sıcacık bir tat..
MALZEMELER:
-6 7 tavuk baget
-4 adet orta boy patates
-2 havuç
-4 diş sarımsak
-7 8 su bardağı su
-1 adet limon
-2 orta boy soğan
-Kekik,fesleğen
-Tuz
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle tavuklarımızı iyice yıkıyoruz.Ben tavuğun derisinden ayırıyorum temizlerken.
-Büyük bir tencereye tavuk bagetleri alıyoruz.
-Onun üzerine patatesleri dörde bölüp, havuçlarıda uzunlamasına kesip ikiye bölerek atıyoruz.
-Ardından sarımsaklarımızı ve limonumuzuda önce yuvarlak kesip ardından dörde bölerek atıyoruz.
-Soğanlarıda aynı şekilde bölerek üzerine suyumuzu katıp havuçlar yumuşayana kadar tuzunuda katıp pişiriyoruz.
-Ben baharatlarını ocaktan almadan 15 20 dk önce atıyorum.Tadı daha kalıcı oluyor.
-Üzerinede kuru fesleğenle süsleyerek servis yapıyoruz.
-Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canimblogun hayirli olsun....cok hoscok hosuma gitti...
YanıtlaSilseni izlemeye aldim bile
sende buyur gel cok sevinirim...
sevgiler...
Bol limonlu çok severim çok..
YanıtlaSilEllerine sağlık cnaım..
Takibindeyim.
Sevgiler.
Yorumlarınız için çok teşekkürlerr sevgiler
YanıtlaSil