5 Ocak 2014 Pazar

Havuçlu Kek


    Ceviz, tarçın ve havuç bu muhteşem üçlünün tadını çıkarın....

   Malzemeler
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı az çekilmiş ceviz ici
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz seker
- 1,5 tatlı kasığı tarçın
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu

  Hazırlanışı

- Öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice cırpıyoruz.
- Ardından sırasıyla ceviz ici, havuç, tarçın , un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek iyice    yediriyoruz.
- 180 derece fırında ici iyice pişene dek kekimizi pişiriyoruz ( pişip pişmediğini anlamak için  kekin ortasına bir bıçak yardımıyla bakalım eğer kirlenmiyorsa kekimiz pişmiş demektir.
- Havuç kek soguyunca guzel oluyor. Sıcakların tadı pek belli olmuyor bekledikçe güzelleşenlerden
- Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder