23 Şubat 2011 Çarşamba

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler

  • - 3 adet yumurta
  • - 1 su bardağı toz şeker
  • - 1,5 su bardağı süt
  • - 4-5 çorba kaşığı kakao
  • - 1 su bardağı sıvıyağ
  • - 1 adet kabartma tozu
  • - 1 adet vanilya
  • - Alabildiği kadar un
  • - Süslemek için hindistan cevizi

Hazırlanışı

  • - Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • - Ardından sıvıyağ,süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • - Bu karışımdan bir su bardağı alıp ayırıyoruz.
  • - Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz.
  • - Hafif yağladığımız fırın tepsisine karışımı döküp ilk önce fırınımızın altını açıp kekimiz kabardıktan sonra üstünüde açarak 45 dk pişiriyoruz.
  • - Ardından ayırdığımız karışımı kekimizin üstüne kek 5 dk dinlendikten sonra ekliyoruz.
  • - Arzuya göre hindistan cevizi, ceviz vs. süsleyebilirsiniz.

  • Not: :Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için bir bıçak yardımıyla keke batırıp çıkardıgınızda bıçagınız temizse kekiniz pişmiş demektir. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder